Tiina Saavalaisen kotisivu


Tiina Saavalainen

  etusivu         kannanotot / kirjoitukset / uutiset         kuvat         linkit  


kannanototKouvolan kaupunginvaltuusto 30.3.2009


VALTUUSTOALOITE: MAKSUTON KESÄRUOKAILU LAPSILLE KOUVOLASSA


Ehdotamme, että Kouvolassa järjestetään arkisin kaikkiin keskeisiin taajamiin maksuton kesäruokailu lapsille.

Tämä tukee perheitä, joissa on yksin kotona päivät viettäviä koululaisia, vanhempien kesälomat kun ovat huomattavasti lyhyempiä kuin lasten. Erityisesti yksinhuoltajaperheet ovat kesäisin todellisen haasteen edessä. Lisäksi kotona lapsiansa hoitavat perheet saavat mahdollisuuden sosiaalisiin kontakteihin samassa elämäntilanteessa olevien kanssa samalla kun lapsille turvataan ainakin yksi lämmin ateria päivässä.

Päivittäisen yhteisen ruokailuhetken järjestämisellä edesautetaan lasten terveyttä, mielekästä toimintaa ja tuetaan lapsen kokemaa perusturvaa.

Ruokailu voidaan järjestää paikkoihin joissa on jo valmiiksi jotakin toimintaa päivittäin, joko kaupungin omana toimintana tai yhteistyössä kolmannen sektorin (esim. työttömien yhdistykset, martat) tai kylätoimikuntien kanssa. Keskuskeittiöt tekevät ruokaa joka tapauksessa päiväkodeille, joten jakelua vain laajennetaan sovittuihin kohteisiin.

Esimerkiksi Helsingissä on toiminut jo useita vuosia kesällä lapsille tarkoitettu maksuton leikkipuistoruokailu. Vain lapsille tarkoitettu ruoka on yleensä keittoa tai pataa, joka on helppoa annostella suurista astioista lasten lautasille. Lapset tuovat mukanaan omat ruokailuvälineensä sekä mukin ja lautasen.

Helsingissä yhden maksuttoman puistoaterian hinta on kaupungille noin yhden euron.


Vasemmistoliiton valtuustoryhmä


Tiina Saavalainen
Kouvolan kaupunginhallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu
Vasemmistoliitto
puh.044 5180 472
sähköposti: tiina.saavalainen@gmail.com


    takaisin otsikoihin